18 januari 2010

Ratar allt jag ser

Det är bra att du hittar lite saker M. Jag ratar allt jag ser. Till och med när jag hittade en stor Reffla-tallrik så la jag tillbaka den. Det har väl aldrig hänt tidigare. Jag är verkligen inte på fyndhumör. Allt jag hittar känns tråkigt eller så har jag ingen praktiskt användning för det. Jag väntar nog på våren.

17 januari 2010

Till glassen

Inga antika saker men jag blev lite nostalgisk när jag såg dem. Får mig att tänka på när man åt glass på Gästis. Serverade glass till barnen i dem och de tyckte det var festligt i alla fall. Jag tycker dom är roliga.


Foto © M.N

2 systrar

Vem har gjort dessa keramikfigurer som man ser då och då. Är det jie? Jag kan inte tyda namnet på undersidan. Hittade den förra lördagen på Erikshjälpen.


Foto © M.N

Träljusstakar

Har även fått dessa svarta ljusstakar av syrran.


Sedan tidigare har jag ju dessa.


Foto © M.N

Dricksglas

Fick ett roligt glas av syrran i julklapp och nu har jag hittat 7 st likadana på Myrorna. Det kallar jag tur. Men nu ska jag vara lite rädd om dem när jag har så många och bara ta fram dem på barnkalas och liknande inte diska dem i diskmaskinen.


Foto © M.N

16 januari 2010

Dokumentär om tyg

Eftersom TV:n är trasig så roar jag mig genom att kolla in program på SVT Play. Hittade K-specials dokumentär Tyget - En slitstark historia. Se den om du har tid (den är tillgänglig till den 14 februari). Väldigt intressant.

12 januari 2010

Gamla broderade näsdukar

Hur kan man sälja dessa för 3 kr styck? Tänk vilken tid det har tagit att göra dessa näsdukar. Jag behåller dom i alla fall och kan snyta barnen kungligt =)



Foto © M.N

En till Bergstensamlingen

Här är en tavla av Bergsten som jag hittat till mammas samling. Signerad Bergsten på baksidan. Jag tror den heter Flickan och fågeln


Foto © M.N